ABAZSUR /Абажур


Ukrán magán nemesítés (Golubа /Голуба А.О.). Közepesen erős növekedésű biszexuális fajta. Szülők nem ismertek. Érési idő: 100-110 nap (augusztus eleje). Fürt: kúpos-hengeres, 800-1200 g., közepesen laza. Bogyó: sárgás-rózsaszín, ovális, 15-18 g., húsos, lédús, héja nem érezhető, muskotályos ízű. Sokáig tőkén tartható, ízromlás nélkül. A bogyó nem reped. Metszés: 4-6 rügyre. Betegség ellenállása az átlag felett van. Fagy: -22C°.

Forrás: https://www.vinogradnic.ru/sazhency/rannie/abazhu

https://miyvinogradnik.com.ua/catalog/vinograd-abazhu

Foto: nem saját képek                  Termesztési tapasztalatok: a fajta beszerzés alatt